17.3.2012

REMONTTI, OSA 2


Toinen kuvasarja remontista. Kuvat ovat huonolla kännykkäkameralla otettuja ja niiden laatu sen mukainen. Tapettien poiston jälkeen seinien epätasaisuudet, esimerkiksi ruuvien kolot tasoitettiin massalla. Osa seinistä myös päällystettiin samalla aineella kauttaaltaan. Tasoitetut seinät hiottiin ennen maalaamisen aloittamista.

maalaustarvikkeet remontti

Makuuhuoneen tapettien repiminen oli paikoitellen hankalaa. Joissain kohdissa tapetti oli todella tiukassa ja se irtosi pienenä silppuna. Alla olevissa kuvissa vasemmalla on makuuhuoneen tapetin paloja lattialla ja oikealla on sama seinä päällystettynä massalla. Lopullinen tulos on seuraavana. Alimmissa kuvissa on vaatehuoneen ulkoseinä, joka maalattiin vihreäksi alkuperäisistä suunnitelmista poiketen.

tapetin irroittaminen

Kaikki seinät pohjamaalattiin. Maalasimme myös katot, jotka olivat harmaantuneet. Seinien pohjamaalin kuivuttua testasimme pieniä määriä muutamia maalisävyjä. Osa väreistä, esimerkiksi ruskea, jota olin kaavaillut vaatehuoneen ulkoseinään, oli todellisuudessa synkkä ja ankea. Vaihdoimme sävyn vihreään, jonka löysimme testaamalla muutaman eri vaihtoehdon välillä. Sävy on Tikkurilan Keto K385. Makuuhuoneen kahden seinän vedenvihreä on Tikkurilan sävy X442. Muut seinät, eli makuuhuoneen kaksi seinää, olohuoneen kolme seinää ja eteisen käytävä maalattiin kermanvärisellä Tikkurilan G503-sävyllä. 

seinän maalaaminen vedenvihreä

Remonttiin kuului monta käyntiä maalikaupassa, koska sävyjä oli pakko testata käytännössä. Ostimme maaleista aluksi vain pienet testimäärät. Myös seinien tasoitusmassaa jouduimme jatkuvasti hakemaan lisää. Emme osanneet arvioida menekkiä, emmekä alun perin tienneet, että osa seinistä piti päällystää massalla kokonaan. Joidenkin seinien pinta nimittäin pölysi, koska niitä ei kai oltu koskaan aiemmin maalattu. Pölyävä aine olisi luultavasti tarttunut maaliin, eikä tuloksesta olisi tullut tasainen ilman massalla päällystämistä ja hiomista.

seinän maalaaminen vihreäksi

Parketin asennuksesta ei ole kuvia, koska sen teki parkettiliikkeen ammattimies. Lattia oli uusittu kolmessa päivässä ja se maksoi asennuksineen noin 3000€. Parkettia laitettiin 50 neliömetrin alueelle. Työn hintaa nostivat lattian tasoittaminen ja keittiön pohjapiirustuksen vaikeat, sokkeloiset kohdat, joissa parkettimiehellä kului paljon aikaa. Suorakaiteen muotoisiin huoneisiin parketin asennus sujuu nopeammin. Parketin asennus maksoi tietyn summan neliömetriä kohti. Tähän yhdistettiin vielä lisätyöt, eli lattian tasoitus ja listojen asentaminen, tuntimäärän mukaan.

Remontin lopputuloksesta tuli mielestäni hyvä. Asunnosta tuli valoisa ja kotoisampi. Entisellä asukkaalla oli harmaat luultavasti 90-luvun kohokuviolliset, massiiviset tapetit, jotka pienensivät tilaa ja kavensivat erityisesti eteiskäytävää. Myös kattojen maalaaminen teki asunnosta siistimmän näköisen. Keittiön, vessan ja kylpyhuoneen seinien väriä emme muuttaneet, koska niissä oli valmiiksi siisti maalipinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti