8.4.2013

IDEOINTIA KEITTIÖÖN


D-c-fix -kontaktimuovilla saa helposti ja edullisesti uudistettua keittiön. Muovilla voi päällystää muun muassa kaappien ovia, kaakeleita tai työtasoja. Kontaktimuovin poistamisesta ei kuulemma jää tahroja eikä liimajälkiä. Idea kuulostaa hienolta: "remontti", jonka voin toteuttaa itse muutamassa tunnissa.


Näin hiljattain eräässä asunnon myynti-ilmoituksessa keittiön välitilan mustavalkoiset shakkiruutukaakelit. Sain asunnon kuvista idean toteuttaa vastaavat kaakelit omaan keittiööni kontaktimuovin avulla. Kontaktimuovi on oiva väline remontoijalle, joka haluaa päästä helpolla. Itseäni mietityttää D-c-fix -päällysteessä kuitenkin sen muovimaisuus. Tarkoituksena keittiöni muutostyössä on imitoida kontaktimuovilla aitoja kaakeleita. Tulos ei saa näyttää siltä, että valkoisiin kaakeleihin on liimattu musta muovikalvo. Yllä olevassa kuvassa on piirustus, jossa hahmottelin keittiöni tulevaa shakkiruutuilmettä. 

keittiön sisustus, edullinen sisustus, halpa sisustus, musta-valkoinen lattia, shakkiruutulattia, avohyllyt keittiöön

Suunnittelin keittiööni alun perin yllä olevan kuvan tyylistä shakkiruutulattiaa. Teetin harkinnan jälkeen kuitenkin tammiparketin koko asuntoon. Tämä tapahtui kaksi vuotta sitten, kun olin juuri ostanut oman asunnon. Olen ihaillut shakkiruutukuviointia pitkään ja nyt aionkin tehdä keittiöön mustavalkoiset kaakelit, koska graafinen ruutukuviointi jäi kaivelemaan mieltä.

boheemi sisustus, boheemi keittiö, shakkiruutulattia, shakkiruutukaakelit

Tässä Freunde von Freunden -sivustolta lainaamassani kuvassa on valkoisten kaakeleiden joukossa vain muutama musta kaakeli. Itse suunnittelen päällystäväni mustiksi puolet kaakeleista.

peiliseinä, keittiön sisustus, valkoinen ruokapöytä, liitutaulu keittiössä

Kahden viimeisen kuvan keittiössä on käytetty kekseliäästi peilejä. Kokonainen peileillä päällystetty seinä suurentaa tilaa ja tekee kolmiulotteisen vaikutelman. Myös alimman kuvan viinahyllyjen takaseinä on peili. Ostin mustan D-c-fix -kontaktimuovirullan Bauhausista ja huomasin valikoimissa myös peilipintaista kontaktimuovia. En kuitenkaan usko, että kontaktimuovilla saa aikaan näin upeaa peiliseinää kuin kuvissa.

peili keittiössä, viinakaappi, viinahylly, lasihyllyt

Lainatut kuvat ylhäältä alas:
1. Freunde von Freunden
2. Freunde von Freunden
3. Apartment Therapy
4. Apartment Therapy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti